YUSUFÇELİK

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde 8 Eylül 1984'te dünyaya geldi.

Bakü Devlet Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü (2009) bitirdi.

Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisinden "Yeni Nesil Habercilik", Ankara Üniversitesi İletişim Araştırmaları ve Uygulama Merkezinden "Kurumsal İletişim Yönetimi", Ankara Bilim Üniversitesinden "Yaratıcı Yazarlık ve Metin Tasarımı" ile Google Dijital Atölyeden "Dijital Pazarlamanın Temelleri" sertifikaları sahibidir.

Çalışma hayatına 2012'de AA'da muhabir olarak başladı ve 2016'ya kadar devam etti. Muhabirlik sürecinde, Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) Kastamonu İl Temsilciliği ve Denetim Kurulu üyeliği görevleri de üstlendi. İl Temsilciliği döneminde SMD Yönetim Kurulu üyelerinin konuşmacı olarak katılımıyla "Sağlık Haberciliği Paneli" düzenledi. Etkinliğin ardından, Ankara'dan gelen panelistlerle Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü ziyaret edilerek, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü müfredatına sağlık haberciliği dersinin eklenmesi önerildi. Üniversite senatosunun 3 ay sonra aldığı kararla, 2016'dan itibaren 4. sınıfta sağlık haberciliği zorunlu ders olarak okutulmaktadır.

2017'den beri Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunda (TKDK) kurumsal iletişim personeli olarak görev yapmaktadır.

"81 İlden 81 Gençle Çanakkale Türküsü Projesi" ve "Can Azerbaycan'a Bir Mektubum Var Kampanyası" gibi kurumsal sosyal sorumluluk projeleri hazırlayarak, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğine sundu. Projeler uygun bulunarak, 2020'de hayata geçirildi. Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden yazılan mektuplar, şehit aileleri ve gazilerden oluşturulan heyetle Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi ziyaret edilerek, cephedeki askerlere yollanmak üzere teslim edildi. Her 2 projenin uygulanma sürecinde medya ve iletişim süreçlerini de yürüttü.

Çanakkale türküsünü Türk halk müziği arşivlerine kazandıran halk ozanlarından Aşık İhsan Ozanoğlu'nun ilkokul öğrencisi ve resmi kayıtlara göre Türkiye'nin en yaşlı gazisi, cumhuriyetin ilanından 58 gün önce 1 Eylül 1923'te Kastamonu'da dünyaya gelen emekli Hakim Albay Ali Cesuroğlu’nun hayatının anlatıldığı TRT Haber yapımlarından "Ömür Dediğin" programının 230. bölüm danışmanlığını yaptı.

Türkçe'nin kurallarına uygun kullanılması farkındalığı oluşturmak için sosyal medyada #DoğruTürkçe etiketiyle çeşitli paylaşımlar yapmaktadır. 

Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) Medya ve İletişim Komisyonu Üyesidir.